pistopoiitika taxythermantirwn

ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΧΥΘΕΡΜΑΝΤΗΡΕΣ της ΓΕΝΕΜ ;

Γενικά για την ασφάλεια βάσει σημερινής τεχνολογίας, χωρίς τεχνικές λεπτομέρειες:

Βρισκόμαστε στο 2019. Πηγαίνουμε στη σελήνη, η τεχνολογία αναπτύσσεται….. Δεν μπορεί η ευρωπαϊκή τεχνολογία σήμερα να φτιάξει ταχυθερμαντήρες ασφαλείας ;
Μπορεί ! Ήταν ασφαλή τα μηχανήματα από το 1975 (που φέραμε τα αγγλικά TRITON στην Ελλάδα) … πόσο μάλλον σήμερα .
Αλλιώς θα ήμασταν ακόμα στους θερμοσίφωνες με τα ξύλα.
Εδώ και δεκαετίες τα κορυφαία εργοστάσια π.χ. TRITON (από το 1975) – CLAGE (από το 1951) κ.λ.π. κατασκευάζουν υψηλής ποιότητας συσκευές.
Δεν υπάρχει περιστατικό με θέμα ασφάλειας  από ταχυθερμαντήρα αλλά υπάρχουν εκατοντάδες από κινδύνους μέσω του κλασικού θερμοσίφωνα (από ρεύμα ή σκάσιμο σαν βόμβα όταν δεν λειτουργήσει ο θερμοστάτης και η βαλβίδα έχει πιάσει άλατα).
Μην ξεχνάμε και την πτώση των θερμοσιφώνων μέσα σε μπάνιο ή  WC με τραυματισμούς παιδιών και ενηλίκων.
Επιπλέον, με το ρελέ και με τη γείωση που συνδέεται στη συσκευή (μέσω του ηλεκτρικού πίνακα) δεν υπάρχει πιθανότητα για οτιδήποτε. Υπάρχει εξασφάλιση 100%

Με τους υδρατμούς του μπάνιου όταν η συσκευή είναι μέσα στη ντουζιέρα δεν υπάρχει πρόβλημα;

Οι υδρατμοί δεν μπορούν να εισχωρήσουν στο εσωτερικό της συσκευής και οι ταχυθερμαντήρες π.χ της TRITON έχουν κλάση προστασίας IP X4 Class II.
Ακόμα και οι συσκευές που μπαίνουν εκτός ντουζιέρας – αλλά  εντός μπάνιου –  διαθέτουν IP 24   Class II το οποίο σημαίνει πως είναι επίσης κατάλληλες για υγρούς χώρους.

Τι διατάξεις ασφαλείας υπάρχουν εσωτερικά ;

Τα θερμαντικά στοιχεία είτε είναι με διπλές μονώσεις κάτω από την χάλκινη αντίσταση είτε με τεχνολογία που δεν επιτρέπει στην έξοδο της συσκευής οποιαδήποτε διαρροή.
Συνεπώς, στη χειρότερη περίπτωση η αντίσταση  απλά  δεν θα ζεσταίνει  και δεν θα έχει άλλη επίπτωση.
Πρόσθετα , υπάρχουν βαλβίδες ασφαλείας υψηλής πίεσης , θερμοστάτες και θερμικά για προστασία από υψηλή θερμοκρασία, αποτελούνται από υλικά που δεν διαβρώνονται.

Γνωρίζω πως πρέπει να κλείνουμε τον θερμοσίφωνα όταν είμαστε μέσα στο μπάνιο. Με τον Ταχυθερμαντήρα τι γίνεται;

Σωστά τα λέτε : ”Κλείνουμε τον θερμοσίφωνα”. Οι προδιαγραφές και η κατασκευή του θερμοσίφωνα δεν επιτρέπουν άλλη λειτουργία.
Εδώ μιλάμε για Ταχυθερμαντήρες. Οι ταχυθερμαντήρες έχουν άλλες προδιαγραφές σχετικές με την λειτουργία τους και επί δεκαετίες λειτουργούν με ασφάλεια με αυτό τον τρόπο.

Υπάρχουν πιστοποιήσεις/ εγκρίσεις ασφαλείας για τους ταχυθερμαντήρες;

Φυσικά και υπάρχουν: Είναι συσκευές  με πλήθος εγκρίσεων και κατασκευασμένες  με τις υψηλότερες των προδιαγραφών από εργοστάσια εξειδικευμένα (π.χ. στην Αγγλία-Γερμανία).
Οι TRITON διαθέτουν CE και  ΒΕΑΒ- BS , οι CLAGE  διαθέτουν CE και VDE ,  τα WIJAS διαθέτουν CE και VDE ή  CE , τα KOSPEL διαθέτουν CE, κλπ.

Που κατασκευάζονται οι Ταχυθερμαντήρες;  Υπάρχουν πραγματικά τα εργοστάσια αυτά που παράγουν την αντίστοιχη ονομασία του Brand ;

TRITON κατασκευάζονται στην Αγγλία από το 1975.   CLAGE κατασκευάζονται στην Γερμανία από το 1951.  WIJAS κατασκευάζονται στην Πολωνία από το 1998 (ίδρυση 1971) . ZANKER κατασκευάζονται στην Γερμανία από το 1980.
Πρόκειται για εργοστάσια παγκοσμίως αναγνωρισμένα με συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις, με εξειδίκευση στους ταχυθερμαντήρες  και τα οποία επισκεπτόμαστε τακτικά.

Υπάρχουν στην ελληνική αγορά προϊόντα που αναφέρεται -ψευδώς- πως  η χώρα κατασκευής τους είναι η Ελλάδα.

Παρακαλούμε δείτε περισσότερα στο: www.genem.eu/xora-kataskevis-taxythermantiron/

Ο ηλεκτρολόγος μου  (σαν ειδικός) είπε πως …. είναι επικίνδυνοι.  

Λυπόμαστε που δεν γνωρίζει ο ηλεκτρολόγος σας το εσωτερικό των δικών μας ταχυθερμαντήρων και τις νέες τεχνολογίες, συνεπώς δεν είναι ειδικός !
Θα πρέπει να  παρακολουθεί την τεχνολογία και να συμμετέχει σε σεμινάρια και  σε παρουσιάσεις προϊόντων.
Αν δεν έχει μεγάλη εμπειρία με ποιοτικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας και όχι από …… τριτοκοσμικές χώρες τότε …  πάλι δεν είναι ειδικός !
Σίγουρα, οι ανωτέρω πιστοποιήσεις CE, VDE, BEAB κλπ από παγκόσμιους φορείς και οργανισμούς κάτι παραπάνω θα γνωρίζουν . Σωστά ;
Παραπληροφόρηση και λάθος λοιπόν τα περί επικινδυνότητας .

Εντάξει, δέχομαι πως είναι ασφαλείς αλλά είναι όλοι οι ταχυθερμαντήρες ασφαλείς;

Δεν θα συμπεριλάβουμε στα παραπάνω λεγόμενά μας  τους π.χ. Κινέζικους ή Τούρκικους ταχυθερμαντήρες ούτε και τους Κινέζικους που πλασάρονται σαν Ελληνικοί !     Υπάρχει διαφορά ποιότητας (υλικών και συνόλου)  και πιστοποιήσεων,  που πολλές φορές σημαίνει και διαφορά στην ασφάλεια της κάθε συσκευής. Στην ελληνική αγορά θα βρει κανείς και Β διαλογής προϊόντα, όχι όμως στη ΓΕΝΕΜ.

Καίγονται  όταν δεν υπάρχει νερό;

Όχι, γιατί όλες μας οι συσκευές διαθέτουν διατάξεις ασφαλείας και λειτουργίας που εξασφαλίζουν τη λειτουργία των αντιστάσεων μόνο όταν υπάρχει επαρκής ροή νερού.

Παθαίνουν βλάβη από τα άλατα ;

Στις περισσότερες περιοχές της χώρας δεν τίθεται θέμα αλάτων (π.χ. σχεδόν όλη η Αττική).
Δεν είναι ιδιαίτερα ευπαθείς στα άλατα αλλά σε περίπτωση πολύ σκληρού νερού κάποια στιγμή (αργά ή γρήγορα) θα προκύψει ζημιά αν δεν υπάρχει κάποια προστασία.
Για τις υπόλοιπες περιοχές , που έχουν σκληρό νερό, υπάρχουν διαθέσιμα στη ΓΕΝΕΜ φίλτρα αλάτων με μικρό κόστος (~ 15€ ως 19€) για πλήρη προστασία.

Κλείνοντας,

Πιθανότητα να συμβεί κάτι με τους Ταχυθερμαντήρες μας = σχεδόν 0.
Πιθανότητες ατυχημάτων από διάφορες άλλες αιτίες: ολισθηρότητα στο μπάνιο, οδικά ατυχήματα, κολύμβηση κλπ μετριούνται καθημερινά …..

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία.

Με εκτίμηση ΓΕΝΕΜ