ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ οι Ταχυθερμαντήρες της αγοράς;

‘’Επειδή τα ράσα δεν κάνουν τον παπά’’… εδώ θα δείτε την πραγματική χώρα κατασκευής, για διάφορες μάρκες Ταχυθερμαντήρων της αγοράς.

Τι εννοούμε; Παρατηρήσαμε σε ιστοσελίδες διάφορων μεταπωλητών αλλά και εισαγωγέων πως σε αρκετά από τα παρακάτω προϊόντα ανέφεραν λάθος χώρα κατασκευής: αντί για παράδειγμα… Κίνα … έγραφαν Ελλάδα !!!.
(Έχουμε κρατήσει σχετικά αντίγραφα για κάθε νόμιμη χρήση).
Φαίνεται πως τα έχουν διορθώσει οι μεταπωλητές  και ορισμένοι δεν αναφέρουν πλέον καθόλου τη χώρα κατασκευής! Έτσι είναι καλύτερα, οπότε …. ρωτήστε να σας την πουν !

ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ όμως με εισαγωγέα ταχυθερμαντήρων από την Κίνα,  εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα, που τους ”βαφτίζει ” ελληνικούς.

Αναμένουμε την δικαστική απόφαση η οποία θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους ώστε να πάψει ο αθέμιτος ανταγωνισμός, να σταματήσει η εξαπάτηση των καταναλωτών από διάφορους επιτήδειους.

Άλλο το ελληνικό προϊόν , άλλο το κινέζικο , άλλο το αγγλικό και γερμανικό, σωστά ;

Τα κινέζικα προϊόντα που διαθέτουν μόνο το CE (ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ) είναι υποδεέστερων προδιαγραφών από τα αντίστοιχα γερμανικά και αγγλικά πρότυπα (VDE & BEAB- BS).

Για την προστασία των καταναλωτών υπάρχει   ”ο Συνήγορος του Καταναλωτή”   και η ”Γενική γραμματεία Καταναλωτών” αλλά σε περίπτωση καταγγελίας για εξαπάτηση δεν μπορούν να επέμβουν. Δηλώνουν αναρμόδιοι για τα περιστατικά αυτά και δεν διαθέτουν ελεγκτικούς μηχανισμούς για κάτι αντίστοιχο.

Το σεβόμαστε και αναμένουμε τη λύση από τα πολιτικά δικαστήρια για την παραδειγματική τιμωρία των επιτήδειων.

Ας ξεκινήσουμε για να δούμε τις χώρες κατασκευής διαφόρων ταχυθερμαντήρων της ελληνικής αγοράς:

TRITON-ΑΓΓΛΙΑ
ZANKER-ΓΕΡΜΑΝΙΑ
CLAGE-ΓΕΡΜΑΝΙΑ
WIJAS-ΠΟΛΩΝΙΑ

SOLCORE-ΚΙΝΑ
THERMITRON -ΚΙΝΑ (Τα μοντέλα K-FC70  & K-FA70  το οποία πωλούνται ορθώς ως Κινέζικα, καθώς και τα μοντέλα APOLLO)
SEM-ΤΟΥΡΚΙΑ
VEITO-ΤΟΥΡΚΙΑ
DIPLOMAT-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
KOSPEL-ΠΟΛΩΝΙΑ

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναφέρουμε τις χώρες κατασκευής για ταχυθερμαντήρες με τιμή λιανικής στα 30-60€ τα οποία διαφημίζονται για ευρωπαϊκά. Κανένα σχόλιο! Θεωρούμε πως η κοινή λογική πρυτανεύει!

Οι Αγγλικοί,οι Γερμανικοί και οι Πολωνικοί ταχυθερμαντήρες (TRITONZANKERCLAGEWIJAS), δεν έχουν μόνο το ελάχιστο αλλά απαραίτητο CE, αλλά και πιστοποιήσεις από τους αντίστοιχους αγγλικούς ή γερμανικούς οργανισμούς με υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας .π.χ.: BEAB,BS, ΑΓΓΛΙΑΣ- VDE ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ κ.λ.π.

Προσοχή: Άλλη …. πατέντα που χρησιμοποιείται ευρέως στη χώρα μας με τους ισχνούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, είναι το ‘’αμερικανικής ή γερμανικής τεχνολογίας’’ χωρίς να προκύπτει από κάποιο επίσημο έγγραφο και ως εκ τούτου δεν επιτρέπεται η εν λόγω αναφορά.

Αν επιθυμείτε να προβείτε στην αγορά Ταχυθερμοσιφώνων που κατασκευάζονται στην Ευρώπη, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε σε διάφορες εταιρίες οι οποίες έχουν έδρα σε αυτή, αλλά η κατασκευή των προϊόντων τους γίνεται εκτός ευρωπαϊκής ένωσης, ακόμα και στην Κίνα, χωρίς φυσικά να αναφέρεται στις διαφημίσεις, παρά μόνο πάνω στα ίδια τα προϊόντα.
Σε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις συνήθως τα standard κατασκευής (προδιαγραφές) είναι υποδεέστερα.

Άλλες φορές κρύβεται εντέχνως και χρησιμοποιείται π.χ. το designed in Italy (σχεδιάζεται στην Ιταλία) μετατρέποντάς το αυθαίρετα και παράνομα σε Made in Italy.
Σε αυτή την περίπτωση απλά ζητήστε επιβεβαίωση ΠΡΙΝ από την αγορά.
—————————————————————————————————-

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε κατά κύριο στην προστασία σας, αλλά και στην αναγνώριση της υψηλής ποιότητας των Ευρωπαϊκών ταχυθερμαντήρων που διαθέτουμε στην ελληνική αγορά.
Ο σεβασμός προς τον καταναλωτή και η αποφυγή τεχνικών προβλημάτων με κακής ποιότητας προϊόντα, δεν είναι θέμα προς διαπραγμάτευση για τη ΓΕΝΕΜ.
Αυτός είναι ο λόγος που είναι η κορυφαία εταιρία σε ταχυθερμαντήρες στην Ελλάδα!

σ.σ. Στην εικόνα φαίνεται μία από τις πολλές πιστοποιήσεις του αγγλικού εργοστασίου της TRITON, ISO 9001:2008, σχετική με το ‘’σύστημα διαχείρισης ποιότητας’’ το οποίο εφαρμόζει στο σχεδιασμό, την κατασκευή και την επισκευή των προϊόντων της. Δείτε περισσότερα στη σελίδα των πιστοποιητικών.
triton_cert-2_normal